"Det är vår, tänk att det kan vara så härligt varenda gång"

Ja, nå er det full vår her i Oslo. Selv om det riktignok regnet og tordnet og haglet tidligere i dag. Og når våren kommer, blir jeg skikkelig glad. Og så tenker jeg på dette sitatet fra Madicken, og så blir jeg enda mere glad! Tenk at det kan v'ære så herlig hver eneste gang!

En annen ting å feire er at Inger Nilsson, som spilte Pippi, feiret 50-årsdag  mandag denne uka, den 4.mai.  Det leste jeg på Kjell Åke Hanssons blogg (du finner lenken til høyre). GRATULERER så mye! Sockerdricksträdet feirer med en brus (sockerdricka!) og er evig takknemlig for hennes fremstilling av Pippi - som jeg er så veldig glad i!

Det er mange ting som skjer denne våren. I neste uke skal jeg på jobbseminar på Røros. Men hva har dette med Astrid Lindgren å gjøre? Følg med på bloggen i neste uke, så får dere vite det. Men for alt jeg vet er dette peanuts for dere...

En ting jeg gleder meg virkelig til er å dra på årsmøtet i Astrid Lindgren-sällskapet. Den 30.mai ute på Norröra i Stockholms skjærgård. Norröra er øya der Saltkråkan ble filmet. Så nå vorser jeg med å se på Saltkråkan på dvd. Det er skikkelig feelgood!

Og som prikken over i-en har jeg bestilt tur til Vimmerby i slutten av juli! Der skal jeg og Andreas besøke Astrid Lindgren-värld, barndomshjemmet Näs og kirkegården. Og får jeg ånden over meg, hiver vi oss inn i en leiebil og oser bort til Lønneberga og Bullerbyn, like utenfor Vimmerby. Så det kommer til å bli noen flere reisebrev utover året.

Ja, det er jammen herlig med vår! Varenda gång!

9 kommentarer

Øystein

07.05.2009 kl.18:23

Jeg må innrømme at jeg har glemt koblingen mellom Astrid Lindgren og Røros. Men jeg regner med at du kan fortelle meg hva den består i.

Hilde

07.05.2009 kl.18:35

Følg med på bloggen i neste uke...

Kjell Åke Hansson

13.05.2009 kl.10:40

Hei Hilde! Tack för din kommentar om gästprofessor Mike O´Brien - jag håller med om att det ska bli spännande att följa hans forskning och verksamhet här. Roligt också att läsa att du kommer hit till vårt kulturcentrum Astrid Lindgrens Näs - hör gärna av dig innan!! Hälsningar Kjell Åke H.PS. Fin blogg du har, jag länkar till den från min! DS.

Benny

13.05.2009 kl.21:02

Emil i Lönneberga - det kommer på TV her i AT også, her heter han Michel aus Lönneberga. Jeg elsker den lille fyren. :-))

.:Sabina:.

20.05.2009 kl.19:04

Hej!En norsk Astrid-Lindgrensyster, vad roligt och vad glad jag blir!! Jag är - hör och häpna - inte med i Astrid Lindgrens-sällskapet ännu men det ska jag råda bot på. Är det årsmöte sista maj? Undra om jag hinner vara med på det, det vore ju underbart roligt!!Vimmerby besöker vi varje sommar och Astrid Lindgrens Värld är fantastiskt. Likaså Näs, där jag för 2 år sedan hade turen att bli guidad av Astrids brorsdotter. En fantastisk upplevelse!!Jag kommer att återvända hit - ofta!

Hilde

21.05.2009 kl.12:52

Hei og takk for kommentarer! Kjell Åke: jeg ble veldig glad for at du har lenket opp til meg. Og jeg gleder meg til å komme til Näs i sommer. Treffer jeg deg der?Sabina: så trivelig at du liker bloggen min. Og så koselig at du kaller meg en Astrid Lindgren-syster! I like så! Ja, det er årsmøte på Norrøra utenfor Stockholm lørdag den 30.mai. Jeg gleder meg. Og jeg gleder meg virkelig til å besøke Näs i juli. Jeg har allerede booket guidet tur der. Håper jeg er like heldig som deg!

.:Sabina:.

22.05.2009 kl.21:50

Hej igen! Tack för svar här och kommentar i min blogg! Om du vill läsa det jag skrivit om Astrid tidigare kan du titta här: http://inatankar.blogspot.com/search/label/Astrid%20LindgrenJag bytte blogg så den här länken är till den gamla bloggen. Nu, i den nya, finns bara ett inlägg än så länge som berör henne. Det kommer flera, det är jag alldeles säker på! Jag undrar om årsmötet. Jag betalade in till Astrid Lindgren-sällskapet igår och har ju förstås inte fått någon information, mer än vad jag kan läsa på hemsidan. Vet du något mer om hur man tar sig ut till Norröra? Sker det på egen hand eller är det organiserat? Det verkar ju svårt med de båtturer jag hittat. Reser du hela vägen från Oslo för att vara med? Jag vill också väldigt gärna, men vet inte hur jag ska få till det ännu. Jag kommer att åka till Vimmerby om två veckor. Det blir vår premiär med husvagnen för i år. Sedan kommer vi att vara där en hel vecka i juli, förmodligen 18-25 juli som det ser ut nu. Jag ser verkligen fram emot det!

Hilde Charlotte Blomberg

25.05.2009 kl.10:11

Hei Sabina! Gleder meg til å lese det du har skrevet! Takk for tipset :-)Det er organisert tur med båt til Norröra fra kaia utenfor Grand hotel. Skal sjekke brevet jeg fikk fra sällskapet når jeg kommer hjem. Lørdag førstkommende. Båten går kl. 9. Oppmøte i god tid. Hadde vært moro å treffes! Jeg reiser hele veien fra Oslo for å delta på årsmøtet.Spennende med Vimmerby. Jeg ankommer Vimmerby onsdag 29.juli. Gleder meg. PS: Send meg gjerne din mailadresse til: h-c-blo@online.no så kan jeg kontakte deg ang. info om Norröra.

Lisa

26.05.2009 kl.09:01

Hei Hilde!Morsomt å lese bloggen din! Vi ses på lesesirkel 6. juni.Lisa

Skriv en ny kommentar

Hilde Charlotte Blomberg

Hilde Charlotte Blomberg

42, Ski

Medlem av Astrid Lindgren-sällskapet Cand.mag. og skribent

Kategorier

Arkiv

hits