Kurs i Astrid Lindgren-kunnskap

Visste du at man kan ta kurs i Astrid Lindgren-kunnskap? Örebro universitet arrangerer i høst et slikt kurs, og det har jeg hivd meg på. Den som intet våger, intet vinner. Det er et deltidsstudium, men krever en del lesing hver uke. Kurset er helt nettbasert. Ingen samlinger. Jeg fikk vite om kurset etter at det stod om det på nettsiden til Astrid Lindgren-sällskapet. Her kan du lese om kurset:

http://glada.oru.se/studieinformation/VisaKursplan?kurskod=LI1004&termin=20092&sprak=sv

Denne uken har vi skrevet oppgave om genre, motiv og mønster i Pippi-bøkene. Har lært en god del. Vi leser Vivi Edströms bok "Barnbokens form", og der står det masse interessant og lærerikt. Det er spennende å lære om historiske genre slik som folkeeventyret, fabelen og legenden - for å nevne noen. Og ikke minst se spor av disse i ulike bøker. For det er det massevis av! Kanskje dette er kurset for deg? Forhåpentligvis vil det være mulig å ta kurset neste år også.

Én kommentar

Tomas Webster

22.10.2009 kl.14:07

Man kan även läsa kursen Astrid Lindgrens författarskap på Växjö Universitet. Jag har själv läst den första året den gick som sommarkurs.

Skriv en ny kommentar

Hilde Charlotte Blomberg

Hilde Charlotte Blomberg

42, Ski

Medlem av Astrid Lindgren-sällskapet Cand.mag. og skribent

Kategorier

Arkiv

hits