Allrakäraste Astrid!

For 102 år siden i dette huset ble Astrid Lindgren født:

076

Hennes foreldre hadde ett barn fra før, Gunnar. Etter Astrid fikk de to døtre til; Stina og Ingegjerd. Astrid og hennes søsken vokste opp i et trygt og godt hjem. Vi lekte og vi lekte og vi lekte, fortalte Astrid og fortsatte: Det er et under at vi ikke lekte oss ihjel.

Astrid Lindgrens fortellinger har betydd utrolig mye for veldig mange mennesker, inkludert meg selv. Hva hadde barndommen vært uten Pippi eller Emil? Eller Madicken, Bakkebygrenda eller Ronja Røverdatter for å nevne noen.?Jeg vil påstå at Astrid Lindgrens forfatterskap har definert barndommen for mange. Pippi, Emil og de andre figurene er en del av oss.

Og historiene har vi fortsatt. Nye generasjoner kan lese Astrids bøker, selv om hun døde for noen år siden. Heldigvis er det slik.


Det er mye glede, lek, moro, spenning og godhet i hennes litteratur.  Og det får meg til å tenke på noe Emil sa: "Det gjorde jag väl av min godhet".


I kveld skal jeg sette på en lydbok der Astrid leser. Og jeg er takknemlig for at barndommen min ble preget i så stor grad av Astrid Lindgrens univers.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hilde Charlotte Blomberg

Hilde Charlotte Blomberg

42, Ski

Medlem av Astrid Lindgren-sällskapet Cand.mag. og skribent

Kategorier

Arkiv

hits