Mitt vårrop

Hei alle sammen! Jeg gjør som Ronja Røverdatter og roper av vårglede ut i cyberskogen.

Det er så deilig med vår! Jeg får den samme store følelsen av glede hvert eneste år; når sola begynner å varme og snøen begynner og smelte. Kan det bli bedre? 

 Jeg har ikke fått skrevet på denne bloggen på bokstavelig talt år og dag, men det er bedre sent enn aldri.

Denne bloggen har jeg brukt til å skrive om Astrid Lindgren og hennes forfatterskap, men har nå bestemt meg for å åpne opp for andre interesser jeg har.

I det siste har jeg lest noen utrolig interessante bøker av engelskmannen Tom Hodgkinson - en kreativ, morsom og inspirerende fyr - som gir ut magasinet Idler. Idler betyr dagdriver og han er opptatt av at vi må leve livene våre i frihet og glede. Det startet med at jeg leste boka The idle parent, og den kan anbefales til alle som har barn (andre også). Nå er jeg midt i boka How to be free og det er altså så spennende å lese om hvordan man kan få mer glede og lek inn i  livet sitt. Han er ganske anarkistisk og veldig forfriskende!

En av tingene han tar opp i disse bøkene er hvor mye mer moro livet blir om man er sammen med andre i festlig lag, med sang og dans og pur livsglede i fellesskap med andre mennesker. Dette har inspirert meg til å invitere venner og bekjente til vårfest, og tanken er at dette kan jo bare fortsette! I vår kapitalistiske samfunn sitter vi alle rundt omkring i våre små familier, eller enslige, uten å kjenne naboen en gang. Dette kan ikke være sunt. Tenk på tidligere tider, før kapitalismen, da levde vi mye tettere på hverandre, i hverdag og i fest, i mindre samfunn. Jeg håper med dette at jeg kan starte en klubb her hvor jeg bor for likesinnede som også vil noe mer med livet enn å tilbringe kvelden foran fjernsynet. Kanskje du kan gjøre det samme i ditt nærmiljø?

Livet er ikke ment til å sitte alene hele tiden!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hilde Charlotte Blomberg

Hilde Charlotte Blomberg

42, Ski

Cand.mag. og skribent Fan av nettstedet Idler http://idler.co.uk/ Medlem av Astrid Lindgren-sällskapet Fri fugl!

Kategorier

Arkiv

hits